Tilbake

Gokartbanen

Banen i Valnesfjord

Banen er godkjent til organisert treningskjøring, men det gjenstår mye arbeid før den kan bli godkjent for konkurransekjøring av NBF.


Banen er ca 750 m, og inneholder alle elementene en utfordrende racingbane bør ha. Den har et høyhastighets langstrekk, høyhastighetskurver i kombinasjon med teknisk krevende lavhastighets S-svingkombinasjoner. På denne banen skiller gode førere seg ut. Det er flere av våre beste førere som klarer bedre rundetider enn mindre trente førere i høyere ytelsesklasser klarer. Dette er svært utfordrende og morsomt. Våre mest aktive førere kjører konkurranser på et utall baner i Nord-Sverige (www.norrlandscup.se) gjennom hele racing-sesongen, og hevder seg godt. Mye av grunnlaget for denne suksessen skyldes vår teknisk krevende bane her hjemme.

Norge har i motsetning til våre nære naboland, hatt liten tradisjon for motorsport og racing. Dette er store breddeidretter både i Sverige og ikke minst Finland, som i alle år har hatt utøvere i eliteklassen i alle store motorsporter (som blanty annet Rally og ikke minst kongen av alle, Formel-1).
Nesten alle disse superstjernene har startet i gokartklassen. Det finnes også F-1 førere som har blitt rekruttert direkte fra gokart.

De fleste har naturlig nok vært innom høyere racingklasser etter gokart, men dette har vært mer som en lakmustest på det inntrykket de etablerte i gokartracing. Det er nemlig fra gokart fabrikkteamene høster stortalentene, og inngår langvarige sponsoravtaler.

Vi har sannsynligvis ennå ikke møtt våre største talenter i klubben ettersom dette er en realtivt ny sportsgren i Nord-Norge!

Velkommen som aktivt medlem i vår klubb!